Konu: bu resme bakın ve yorum yapın Ptsi Ekim 27, 2008 2:06 pm
Gazetede yazan haber: Diyarbakırlı fırıncılar kavurucu sıcaklardan korunmak için sırayla derin dondurucu ve soğutma dolaplarına girerek serinlenmenin keyfini çıkarıyor. Gölgede hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde çıktığı Diyarbakır’da bunaltıcı havalardan korunmak için ilginç yöntemlere başvuruluyor. Sıcaklığın 200 dereceye çıktığı ekmek fırınında serinlemek için 10 dakika da bir, derin dondurucuya giren fırıncı Ali Akarsu ve çalışanı Azad Çelik, müşterilerinin şaşkın bakışları altında derin dondurucuya giriyor. Sıcaklardan korunmak için çareyi derin dondurucu almakta bulan 35 yıllık ekmek ustası Ali Akarsu "Yaz aylarında Diyarbakır çok sıcak geçtiği için 200 derecelik sıcakta ateş başında ekmek pişirmek oldukça zor oluyor. Aşırı sıcaktan dolayı işi bırakıp nefes almak için sürekli fırın kapısının önüne çıkıyordum ancak çoğu kez ekmeklerimiz yanıyordu. Fırına klima taktırmak istedik ancak fırın ortamındaki havanın gerek klimanın soğutamayacağı gibi klimanın üfürdüğü soğuk hava ekmeklerin kabuklaşmasına yol açıyordu. Bu nedenle çareyi derin dondurucuda bulduk, geçen yıl aldığımız soğutma dolabına 10 dakikada bir girerek serinliyoruz. Sıcaktan dolayı gerçekten dayanılmaz oluyor. Geliştirdiğimiz yöntem gayet iyi bütün fırıncı meslektaşlarıma aynı uygulamayı tavsiye ediyorum" dedi.
TutSak MeLek
Konu: Geri: bu resme bakın ve yorum yapın Ptsi Ekim 27, 2008 2:10 pm
valla adamlar haklılar bi dışarda duramadıkki onlar fırında ateşin dibinde durabilsinler iyi akıl etmişler bence helal olsun